HOME GASTENBOEK DONATEURS CONTACT

Sumchog: Beeldend Kunstenaar in de klas. Workshops voor basisscholen.

 
Sumchog Kersbergen (Almelo) is afgestudeerd als Bachelor of Fine Art bij ArtEZ in Enschede (2013). Naast haar bachelor of Fine Art heeft zijn in 2014-2015 een 1 jarige Post-HBO BIK (Beroeps kunstenaar in de klas) opleiding gevolgd. Als kunstenaar ontwikkelt zij kunst workshops voor de basisscholen. Zij kan ook kunst workshops op maat voor volwassenen geven.

Als Mix Media Artist biedt zij niet alleen beeldende kunstworkshops. Zij bedenkt ook thema’s waarbij ook fotografie, muziek, toneel en art performance een rol spelen.

Sumchog is veelzijdig en flexibel. Voor uw school wil zij projecten bedenken, waarbij zij de leerlingen uitdaagt om veel kanten van hun persoon te laten zien. Sumchog leert de leerlingen om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Haar instructie is visueel gericht.
Door haar kunstworkshops leren de leerlingen zich op een creatieve manier te uiten. Bijvoorbeeld door op te treden voor andere groepen van de school. Sumchog heeft ervaringen met alle groepen van een basischool. Daarnaast heeft zij ook bij OCR ’t Roessingh stage gelopen. Deze school is bedoeld voor kinderen met een handicap, een niet aangeboren hersenletsel of gedragsstoornis.

Sumchog daagt de leerlingen uit om zelf met ideeën te komen, om samen te werken aan groepsopdrachten. Door haar verschillende werkvormen die zij op een visuele wijze aandraagt haalt zij bij de leerlingen hun originele kwaliteiten naar boven.
 

 

Kunst workshop: Schaduwbeeldverhaal voor groep 8 ( serie van 6 lessen)

Hoe zou jouw wereld eruit zien als je twee gezichten had? Zou je een mens of een dier figuur willen zijn?

Deze workshop heeft zij bij het Daltononderwijs de Bonkelaar in Almelo uitgevoerd.
 
 

 

Kunst workshop: Portretten van Napoleon, zijn vrouw en zijn soldaten voor groep 7 ( serie van 6 lessen)

Hoe ziet Napoleon er NU in deze tijd uit? En wat draagt hij op zijn hoofd?

Deze workshop heeft zij bij het Daltononderwijs de Bonkelaar in Almelo uitgevoerd.
Dit was in het kader van het historische Napoleon project in Almelo.
Alle basisscholen deden hieraan mee. Er werd aan Sumchog gevraagd of zij bij dit project een creatieve invulling kon geven.
 
 

 

Kunst workshop ‘’Carnavals maskers’’ voor groep 2 t/m 4 ( serie van 3 lessen)

Wat voor soort masker draag jij tijdens carnaval?

Dit was in het kader van carnaval week. Deze workshop heeft zij bij het Daltononderwijs de Bonkelaar in Almelo uitgevoerd.
 
 

 

Kunst workshop ‘’Feestbeest’’ voor groep 1 t/m 8 ( 1 les)

Hoe gaat jouw dier feest vieren? Teken een zebra, die feest viert. Teken een paard, dat feest viert.

Deze workshop heb ik uitgevoerd bij de o.b.s. de Kubus in Almelo.
 
 

Stg. Sumchog Kersbergen Foundation - Deze stichting heeft als doel: Het verlenen van humanitaire hulp aan kinderen in Nepal, Tibet ( China) en India door uitwisseling op het gebied van educatie en
culturele uitingen, medische en leutechnische hulp, voedselprogramma’s en voorlichting. Sumchog Kersbergen Foundation - Deze stichting heeft als doel: Het verlenen van humanitaire hulp aan kinderen
in Nepal, Tibet ( China) en India door uitwisseling op het gebied van educatie en culturele uitingen, medische en mileutechnische hulp, voedselprogramma’s en voorlichting.
 

Uw donaties zijn van harte welkom, op bankrekening nummer: IBAN NL 27 RABO 0117 3200 99 t.n.v. Stg. Sumchog Kersbergen Foundation.
Voor donateurs vanuit het buitenland: BIC RABONL2U, Rabobank NW Twente
De Stg. Sumchog Kersbergen Foundation heeft sinds 01-01-2013 een ANBI status.

 
© 2015. Alle rechten voorbehouden.