HOME GASTENBOEK DONATEURS CONTACT

2008 Sponsoring meisje uit Dolpo voor opleiding

Schoolopleiding voor een meisje uit het dorp Karang in Dolpo.

 
       Educatie is de belangrijkste voorwaarde voor ontwikkeling. In Nepal tellen meisjes minder mee, terwijl zij juist de basis leggen voor de opvoeding van de volgende generatie.

Dit meisje, een uitstekende leerling op de dorpsschool, is helemaal uit de bergen komen lopen om in de hoofdstad Kathmandu verder te kunnen leren op een Middelbare school. In de afgelegen berggebieden is alleen basisonderwijs mogelijk.

De meeste mensen in Nepal zijn analfabeet. Vooral voor de positie van vrouwen is het belangrijk dat zij door onderwijs op eigen benen kunnen staan.
      
 

Stg. Sumchog Kersbergen Foundation - Deze stichting heeft als doel: Het verlenen van humanitaire hulp aan kinderen in Nepal, Tibet ( China) en India door uitwisseling op het gebied van educatie en
culturele uitingen, medische en leutechnische hulp, voedselprogramma’s en voorlichting. Sumchog Kersbergen Foundation - Deze stichting heeft als doel: Het verlenen van humanitaire hulp aan kinderen
in Nepal, Tibet ( China) en India door uitwisseling op het gebied van educatie en culturele uitingen, medische en mileutechnische hulp, voedselprogramma’s en voorlichting.
 

Uw donaties zijn van harte welkom, op bankrekening nummer: IBAN NL 27 RABO 0117 3200 99 t.n.v. Stg. Sumchog Kersbergen Foundation.
Voor donateurs vanuit het buitenland: BIC RABONL2U, Rabobank NW Twente
De Stg. Sumchog Kersbergen Foundation heeft sinds 01-01-2013 een ANBI status.

 
© 2015. Alle rechten voorbehouden.